Recept: Ostomelett med bacon och lök

Alla gör omeletter på sitt egna lilla vis, jag kommer ju aldrig ihåg hur man gör så jag improviserar varje gång. Just därför kan jag inte skriva exakta mått på allt.

Ingredienser
4 ägg
Mjölk
1 paket bacon
1 halv gul lök
Parmesanost
2 trekanter "skrattande kon"-ost (går egentligen bra med vilken färskost som helst)
salt
peppar

Gör såhär:
Stek bacon och löken. Under tiden det står på plattan så vispar du ihop ägg och färskost, skvätt i mjölk efter eget behag och strö över riven parmesanost i den mängd du önskar själv. Sen i med lite salt och peppar. Man kan göra som man vill, steka i stekpanna eller ha in det i ugnen, men eftersom jag har världens äldsta spis så fungerar inte plattan och ugnen samtidigt så då hällde jag bara över smeten över baconet och löken. Stek sen tills det stelnar. Jag försökte även vända min när det var så gott som klart genom att häva över den på en tallrik och sen stjälpa tillbaka den i stekpannan åt andra hållet, gick inte så jättebra, men övning ger färdighet. Om ni vill ha det fetare så ta gärna vispgrädde istället för mjölk. Färskosten gjorde det hela mycket krämigt och mättande.. Man står sig länge på det även fast jag bara åt hälften..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0